Kvinnoresor skapar ett systerskap över gränserna

Kvinnoresor skapar ett systerskap över gränserna

PRESSMEDDELANDE – 5 mars 2015

Omtänksamt producerade resor av och för kvinnor, med fokus på genuina möten kvinnor emellan. Omtanke, passion, miljömedvetenhet och hjälp till självhjälp är ledord bakom resekonceptet kvinnoresor, skapat av Lotta Borgiel, VD och ägare av Gränslösa Resor.

 

Sedan starten 2003 har Gränslösa Resor erbjudit spännande kvinnoresor världen över. Med fokus på att ta del av den kvinnliga lokalbefolkningens vardag och bidra med att skapa jobbtillfällen. I Nepal har man valt en samarbetspartner som utbildar kvinnliga vandringsguider och bärare, vilket ger möjlighet för kvinnorna att få arbete utanför de traditionella kvinnoyrkena. Under resorna besöks också hantverkskooperativ och andra arbetsplatser där kvinnor traditionellt arbetar – allt för att stödja lokalbefolkningen.

 

De svensktalande kvinnliga färdledarna har en viktig roll under rundresorna. Redan vid produktionen av en ny resa är de delaktiga, då deras breda kontaktnät och kunskaper ligger till grund för vilka besök som görs under resan. Färdledarnas personliga kontakter i landet möjliggör de unika mötena med lokalbefolkningen och deltagarna får en genuin inblick i kulturen.

De kvinnor som leder våra resor står med en fot i vår kultur och en i den vi besöker, säger Lotta Borgiel, VD och ägare av Gränslösa Resor. De är vår brygga in i kulturen och våra glasögon för att förstå det vi upplever. Vi kommer som deras vänner och kommer rakt in bakom kulisserna.

 

Deltagarantalet på kvinnoresorna är begränsat till små grupper för att möjliggöra de personliga mötena i byar, hos familjer och organisationer som arbetar för kvinnor. Förutom att deltagarna får lära känna lokalbefolkningen och tränga in landets kultur, så bjuder rundresorna på naturupplevelser, historia, världskulturarv och alla de stora sevärdheterna landet har att erbjuda.

 

Anna-Karin Staflin arbetar som reseproducent på Gränslösa Resor. Med över 25-års erfarenhet av resebranschen rekommenderar hon kvinnoresan till Nepal i november.

Förutom de givande mötena med kvinnor och intressanta studiebesök på barnhem och skolor så bjuder den här rundresan i Himalaya på stor variation. Allt från storstadsliv med mäktiga världskulturarv till härliga naturupplevelser på landet!

 

Att resa med Gränslösa Resor ger nya perspektiv, inte minst upplevelsen av när möten och skratt skapar ett systerskap över gränserna. Det är ett meningsfullt sätt att resa på och blir ett minne för livet. För mer information om kvinnoresorna läs här

 

Presskontakt
Lotta Borgiel
+46 706 86 88 55
lotta@granslosaresor.se

 

Pressbilder

Nedanstående bilder får användas fritt i samband med artiklar där Gränslösa Resor omnämns.

Indiawomentour

Katmandu va¦ênner-1

 

Om Gränslösa Resor

Företaget grundades 2003 av Lotta Borgiel, nuvarande VD och ägare. Möten med mening är ledordet för Gränslösa Resor som ordnar resor utanför turiststråken och involverar många människor som annars aldrig skulle ha en chans att få del av turistindustrins pengar. Boende, mat, aktiviteter och guidning inhandlas alltid lokalt. Dessutom stödjer Gränslösa Resor olika projekt för att förbättra exempelvis utbildning och möjlighet till egen försörjning på olika platser världen över. Med våra kvinnoresor vill vi åstadkomma möten från kvinna till kvinna, ett systerskap över gränser.

DELA DEN HÄR SIDAN MED ANDRA
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Svara