Resebeskrivning Alaska

Print Friendly, PDF & Email

Preliminärt program

Dag 1: Flyg till Seattle
Flyg till Seattle där vi tar in på ett av flygplatshotellen. (Måltider på flyget)

 

Dag 2: Stadsrundtur i Alaskas huvudstad Juneau
Efter en tidig frukost checkar vi in på flygplatsen och flyger till Alaskas huvudstad Juneau. Här blir vi mötta och åker ner till hamnen där det är ordnat så att vi kan lämna vårt bagage. Dagen ägnar vi åt att till fots upptäcka den historiska staden. På eftermiddagen går vi ombord på vårt kryssningsfartyg Wilderness Adventurer, hälsas välkomna och påbörjar vår veckolånga kryssning. (F, L, M)

 

Dag 3: Vi stävar norr ut och når Glacier Bay nationalpark
Till Glacier Bay nationalpark finns inga vägar utan området kan bara nås från luften och med båt. Det är de spektakulära glaciärerna och isfälten såväl som dess betydelse för björn, renar och amerikanska snöfår som kvalificerat det som ett av UNESCO:s världsarv. Glaciärerna kalvar ofta och stora isberg faller ner i havet. Om vädret tillåter sjösätter vi gummijollarna, tar en tur mellan isbergen och njuter av vyerna. (F, L, M)

 

Dag 4: Glacier Bay nationalpark och världsarv
Vi ägnar dagen åt att utforska den tysta, storslagna naturen till fots eller med kajak i små grupper. Promenaderna anpassas till gruppens vilja och förmåga. Vi är gäster i lunnefåglarnas, sjölejonens, bergsgetternas, björnarnas, älgarnas och örnarnas hemtrakter. Man känner naturens storhet! (F, L, M)

 

Dag 5: Icy Strait
Idag är vi i sydöstra Alaskas valrikaste område. Håll utkik efter det karakteristiska utblåset från knölvalarna. Det näringsrika vattnet lockar inte bara till sig valar, utan här finns tumlare, sjölejon och många andra av havets invånare. Från kaptensdäck har du bästa utkik eller spana från däck tillsammans med din färdledare. På eftermiddagen sjösätter vi gummijollarna och kajakerna för att kunna kika närmare på de otillgängliga, vilda stränderna dit björnar ofta söker sig. Efter en storslagen dag är det skönt att sjunka ner i den varma badtunnan på däck eller ta en drink i baren och prata om dagens upplevelser. (F, L, M)

 

Dag 6:Vattenfall och vilt på Chichagof ön och Baranof ön
Vår kryssning har inga hamnar den måste angöra, utan vi anpassar vår rutt till väder, vind och var djuren finns. Planen idag är att åka längs kusten på ön Chichagof. Här är gott om vattenfall som rinner ner i havet och vi kommer till okända platser, guldkorn som bara lokalbefolkningen känner till. Ikväll ankrar vi upp i en vik omgivna av vattenfall. Gummijollarna sjösätts och det finns tid att strosa på stranden, gå en liten vandring eller paddla. Oavsett vad du väljer, missa inte att spana efter sjöutter och andra vilda djur! (F, L, M)

 

Dag 7: Mer val i Frederick sund och Stephens passage
Vi ägnar dagen åt att utforska Frederick sund och Stephens passage – ytterligare två platser med utmärkta chanser att se knölval och annat marint liv. Vi passerar Five Fingers fyrhus och en sjölejonkoloni. Ofta är de lekfulla och visar upp sina akrobatiska konster. Så småningom når vi pittoreska vikar med skogar som är gröna året om. (F, L, M)

 

Dag 8: Alaskas kanske vackraste fjordar Endicott Arm och Fords Terror
Fjorden tränger sig in mellan branta bergsväggar. Snöklädda berg reser sig högt och glaciären kalvar ner i den isfyllda fjorden Endicott Arm. Med våra gummijollar har vi en unik möjlighet att utforska området på nära håll. På kvällen bjuds vi på en härlig avskedsmiddag. (F, L, M)

 

 

Dag 9: Åter till Juneau
På förmiddagen återkommer vi till Alaskas huvudstad, Juneau. Transfer till flygplatsen för flyg till Seattle. Ombord på flyget serveras mat som du själv väljer och betalar. I Seattle tar vi in på vårt hotell nära flygplatsen och äter middag tillsammans. (F, M)

 

Dag 10: Sightseeing i Seattle och flyg hem
På förmiddagen gör vi en stadsrundtur i Seattle innan vi återvänder till flygplatsen för att flyga hem. (F, L, måltider på flyget)

 

Dag 11: Hemkomst

 

Programmet är preliminärt och kan anpassas för att maximera naturupplevelserna eller med anledning av väder och vind. Det är kaptenens beslut.
F=frukost ingår, L=lunch ingår, M=middag ingår

 

RESEFAKTA

 

För ytterligare information kontakta Gränslösa Resor

Tel: 0151-20900, E-post: info@granslosaresor.se: Hemsida. www.granslosaresor.se

 

DELA DEN HÄR SIDAN MED ANDRA
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Svara