Bali, Giliöarna och Komodo nationalpark – Resebeskrivning

Print Friendly, PDF & Email

Preliminärt program

 

18/10 Dag 1 Buss till Arlanda och flyg till Bali

 

19/10 Dag 2 Ankomst Bali och buss till Ubud, Balis kulturella centrum
När vi landar på Bali blir vi mötta och åker direkt till vårt trevliga hotell i Ubud. Hotellet har anor från 20-talet och var ett kungligt gästhus. Idag är det smakfullt renoverat och ligger vackert inbäddad i den tropiska grönskan. Innan middagen kanske du vill svalka dig i poolen och förflytta dig även själsligen till lugnet på Bali. Övernattning på Hotel Tjampuhan Ubud. (måltider ombord på flyget samt middag)

 

20/10 Dag 3 Utflykt till regnskog, byar och risterasser som är ett av Unescos världsarv
Med 4-hjulsdrivna Land Rovers gör vi en halvdagsutflykt till risterrasserna i Jatiluwih som är ett av Unescos världsarv tack vare det sinnrika bevattningssystemet. De är otroligt vackra där de lyser smaragdgröna på vulkanernas bergssidor. På vår väg dit stannar vi i byar och besöker bland annat en familj där vi får lära oss mer om hur de lever och brukar sin jord. På Bali är invånarna stolta över att ha bevarat sin unika hinduiska kultur. Religionen är ständigt närvarande och när vi färdas genom det vackra landskapet råkar vi med stor sannolikhet på en begravning, bröllop, offerceremonier eller något annan speciell ritual som vi får veta mer om och om möjligt även ta del av.

Vi åker högre upp i bergen och luften blir svalare och växtligheten ändras. Här i regnskogen växer bambu och stora ormbunkar. Vulkanen Batukaru är inte längre aktiv, men är Balis näst högsta berg och heligt för balineserna. Här stannar vi våra bilar och promenerar in i regnskogen där vår traditionella, balinesiska lunch dukats upp. Efter lunch återvänder vi till vårt hotell där du kan njuta av omgivningarna, en spabehandling (ingår ej) eller göra en egen utflykt in till Ubud. Transfer till och från stan ingår för den som vill göra en egen upptäcktsfärd på eftermiddagen. Vi samlas igen till middag. Ubud har riktigt bra restauranger. Här har kända kockar från hela världen etablerat sig och vi njuter av färska råvaror som tillagats med omsorg. (F, L, M)

 

21/10 Dag 4 Apor, tempel och marknader – god mat och kultur
Efter frukost besöker vi naturreservatet Monkey Forest. Här lever en koloni apor om cirka 600 makaker och reservatet bjuder på en artrik flora med runt tvåhundra olika träd. I reservatet finns också flera hindutempel, där de äldsta byggnaderna är från 1500-talet. Sedan väntar ett besök på marknaden och det kungliga palatset, varifrån Ubud styrdes fram till 1917. Efter en gemensam lunch återvänder vi till vårt hotell. På eftermiddagen finns möjlighet att få traditionell massage, shoppa, prova yoga eller bara ta det lugnt vid poolen. På kvällen äter vi en god middag. Ubud är Balis kulturstad och i kväll kan vi se fram emot en traditionell föreställning där vi får uppleva klassiska balinesisk musik, dans och teater. (F, L, M)

 

22/10 Dag 5 Med båt till ön Gili Trawangan
Med buss åker vi ner till Padang Bai Harbor på Balis östsida och åker med expressbåt till ön Gili Trawangan. Här möts vi av häst och vagn som kör oss till vårt hotell vid stranden. Här finns fina korallrev med fiskar i alla tänkbara färger och former. Det är inte heller omöjligt att någon sköldpadda kommer och gör oss sällskap när vi snorklar på eftermiddagen. Vi bor på Hotel Vila Ombak. (Frukost och lunch ingår, middag på egen hand)

 

23/10 Dag 6 Hur räddar man korallrev? På upptäcktsfärd till byn.
Vår färdledare, Ellen Schagerström, är marinbiolog och idag besöker vi Gili Eco Trust som har sin bas på hotellet där vi bor. De arbetar för att bevara och återställa korallreven. De berättar de för oss om sin verksamhet och den som vill har möjlighet att själv delta i planteringen av koraller. Det finns också möjlighet för den som vill att följa med Ellen till byn, gå på marknaden, kika i affärer och kanske ta en kall juice eller öl. (Frukost ingår, lunch och middag på egen hand)

 

24/10 Dag 7 Med båt och buss åter till Bali
Förmiddagen på egen hand och vid lunch återvänder med båt till Bali och når vårt hotell sen eftermiddag. Efter att vi installerat oss äter vi en gemensam middag och innan vi lägger oss packar vi en väska med det vi behöver för de kommande två dagarna då äventyr i Komodo nationalpark väntar. Det stora bagaget får vi lämna på hotellet. (Frukost, lätt lunch och middag ingår)

 

25/10 Dag 8 Flyg till ön Flores och båt till Komodo nationalpark
På morgonen flyger vi till ön Flores och åker sedan ner till hamnen där vår båt väntar på oss. Med snabbåt åker vi till ön Rinca, en del av nationalparken Komodo. Lunch serveras ombord. På ön Rinca lever komodovaranen, världens nu levande största ödla. Den kan bli 2–3 meter lång och väga 70 kg! Det är en hotad art och finns bara här och på några av grannöarna. Vi vandrar på ön, ser komodovaraner och även andra djur och växter i nationalparken. Stigen är relativt flack och lättgången. Vi avrundar dagen med ett stopp på en av de små öarna i området, snorklar, badar och smälter dagens intryck. Sedan återvänder vi till piren i Labuan Bajo på ön Flores och checkar in på vårt hotell. (F, L, M)

 

26/10 Dag 9 Besök i grotta innan vi flyger tillbaka till Bali
Vi besöker grottan Batu Cermin innan vi flyger tillbaka till Bali och vårt hotell vid havet. (F, L, M)

 

27/10 Dag 10 Sista dagen i tropikerna
Det är vår sista dag i Indonesien och du har hela dagen att njuta och göra egna utflykter. Den som vill har möjlighet att delta i en matlagningskurs på förmiddagen och sedan avnjuta resultatet till lunch (ingår ej). Efter en genuin avskedsmiddag som ett sista minne av vår resa åker vi ut till flygplatsen och flyger via Dubai hem till Arlanda. (Frukost och middag ingår samt mat ombord på flyget)

 

28/10 Dag 11 Nattflyg hem

Teckenförklaring: F = Frukost ingår, L = Lunch ingår, M = Middag ingår

 

RESEFAKTA

För ytterligare information kontakta Gränslösa Resor

Tel: 0151-20900, E-post: info@granslosaresor.se

DELA DEN HÄR SIDAN MED ANDRA
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Svara