27/3 Reseafton om Iran

27/3 Reseafton om Iran

Välkommen till reseafton om Iran!
I samarbete med Clio – den historiska bokklubben bjuder vi in till en reseafton, måndag 27 mars, där Clios jubileumsresa Persiens kulturskatter med Ashk Dahlén presenteras.

 

Plats: Markeliussalen i Natur & Kulturs hus (där även Clios redaktion sitter), Karlavägen 31, Stockholm. Karta
När: Måndag den 27 mars kl. 18.00- ca 19.00
Anmälan: Fri entré men obligatorisk anmälan till clio@clio.se  eller ring 08-453 87 60
V.g. uppge namn, antal personer och telefonnummer dagtid samt ange »Iran« i ämnesraden. (Vi bekräftar mottagen anmälan.) 

 

Ashk Dahlén är docent i iranska språk vid Uppsala universitet och har undervisat och forskat i iranistik i drygt tjugo år. Till hans forskningsintressen hör persisk litteratur och kulturhistoria, iranska mytologier och religioner samt kontinuiteter mellan forntidens och medeltidens Iran. Ashk Dahlén har översatt flera persiska litterära verk till svenska, bland annat klassiker av Hafiz, Rumi och Nizami Aruzi. Just nu är han aktuell med boken Antikens Persien, som redaktör och en av författarna. Det finns möjlighet att köpa signerade böcker i samband med föreläsningen. (Endast kortbetalning)

Under kvällen kommer Ashk att ge oss försmak på vad resan genom Iran kommer att erbjuda och självklart finns det möjlighet att ställa frågor.  Läs mer om resan här

 

DELA DEN HÄR SIDAN MED ANDRA
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Svara