Rapport från Papua Nya Guinea

Rapport från Papua Nya Guinea

Landingsbanan i bergen, Papua Nya Guinea

Landingsbanan i bergen, Papua Nya Guinea

Bybor, höglandet Papua Nya Guinea

Bybor, höglandet Papua Nya Guinea

By i höglandet, Papua Nya Guinea

By i höglandet, Papua Nya Guinea

För snart 1 år sedan skickade Gränslösa Resor bilder till oss som skulle resa till Simbary Valley på Papua Nya Guinea (några bifogas). Bilderna var bara en bråkdel av allt vi fick uppleva. För det första var det bortåt 1 000 personer som välkomnade oss när vi landade på en liten airstrip mellan bergen nere i dalen. Bara DET är ett oförglömligt minne. Det tar jag med mig ända ner i graven. Att vi sedan genomförde denna rätt strapatsrika ”expeditionsresa” ( utan sjukdomar, armbrott, malariautbrott, blodigelbett m.m. eller andra incidenter – jo en av oss tappade glasögonen från en hängbro ner i strid fors och samma dag bets en tand av, men  i övrigt hade vi inga missöden. 

Vilka upplevelser! Det är näst intill obeskrivligt, har knappt några ord att berätta om våra underbara möten med bybefolkningen på Trobriandöarna eller uppe i Yon´gari village. Vilka guider, sååå duktiga, hjälpsamma, uppmärksamma, vänliga o alltid glada. Jane som var med oss ute på öarna var en underbar, vacker pärla, alltid beredd och fokuserad, flexibel och villig till nya ändringar. Glynn med ett antal hjälpkompisar, var alltid beredda att hjälpa oss och talade god engelska. vi hade duktiga chaufförer var vi än kom och allt klaffade, tider ankomster,avfärder hämtningar vid flygplatser etc.

Vår färdledare, Anders, var klart oersättlig. Han höll på måltiderna som vi alla så väl behövde, otroligt vänlig, hjälpsam och omtänksam som alltid. Översatte där så behövdes o för mig som hör dåligt upprepades saker o ting vilket jag uppskattade oerhört mycket.

Stort TACK för allt arbete Du lagt ned, Lotta, för att vi skulle få uppleva Papu Nya Guinea och Trobriand-öarna på ett alldeles speciellt sätt. Det var en helt fantastisk resa! Birgitta Lindblad, som reste på en specialresa för resföreningen SGS, www.sgsresa.nu

DELA DEN HÄR SIDAN MED ANDRA
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Svara