Vilda Paraguay
Vilda Paraguay

Vilda Paraguay

Print Friendly

Vill man se både puma och jaguar är det få platser, om ens någon, där chanserna är större än i Paraguay, även om det krävs viss tur här också förstås. Dessutom finns inte mindre än 400 arter fågel, 10 000 arter fjärilar, tapirer, jättebältdjur, krabbätande tvättbjörn, apor, grodor… I detta bortglömda land i Sydamerika bor bara 6,8 miljoner människor och de flesta lever i de södra delarna av landet. I norr är det naturen som härskar. Här är stora naturområden intakta och viltlivet rikt. Området Chaco i norr anses vara Sydamerikas bästa område för att spana däggdjur. Dit går vår resa, men vi reser också söder ut till den atlantiska regnskogen. Det är den kanske mest hotade regnskogstypen i världen. Här kan vi få se många arter som bara finns i just denna hotade miljö.

 

Jesuiternas lämningar – ett världsarv
Men Paraguay har inte bara ett rikt växt och djurliv, det har också en rik historia och fina världsarv. Jesuiterna etablerade sig här på 1600-talet. De byggde kyrkor och samhällen där de samlade lokalbefolkningen. Ruinerna finns kvar och det syns tydliga spår hur kristendom och i viss mån ursprungsbefolkningens tro och traditioner blandats. Idag är resterna av denna epok upptagna på UNESCO:s världsarvslista. Vi ska också få inblick i detta.

 

BOKA Paraguay jul-17
DATUM: 22 jul–2 aug 2017 
PRIS: Från Asunción 37 900 kr (1EUR=9,50SEK). Flyg från Skandinavien till Asunción tillkommer från ca 8000 kr
RESANS FYSISKA GRADERING (1=ENKEL, 5=SVÅR)

 

Resans karaktär

Skillnaden mellan vad du kan se på olika avgångar är inte så stora. Kattdjuren till exempel är stationära och oavsett vilken avgång du väljer är oddsen att se dem ungefär lika stora. Som vi alla vet är vädret inte att lita på, vilket innebär att det kan bli blötare än väntat i torrtider och tvärtom. Vi har ändå försökt ge dig en fingervisning vilken avgång som kan passa dig bäst beroende på vad du har för intresse.

Avgång 4: 22 jul–2 aug 2017 Svalt. Bästa tid för däggdjur.

 

Karta

 

Sammanfattad resplan

Preliminärt program

Dag 1: Flyg till Asuncion (Måltider ombord på planet)

Dag 2: Trans Chaco-vägen till Laguna Capitán (F,L,M)

Dag 3: Fågel- och viltskådning vid The Cuenca Upper Yacaré Sur (F,L,M)

Dag 4: Fortín Toledo och vidare till nationalparken Teniente Enciso (F,L,M)

Dag 5: Nationalpaken Enciso och nationalparken Médanos del Chaco (F,L,M)

Dag 6: Åter till Laguna Capitán och Chaco Lodge (F,L,M)

Dag 7: Åter till Asuncion (F,L,M)

Dag 8: Söder ut till gräslandet i Yacyreta (F,L,M)

Dag 9: Till San Rafael nationalpark (F,L,M)

Dag 10: San Rafael nationalpark (F,L,M)

Dag 11: Åter till Asunción (F,L,M)

Dag 12: Egen tid och flyg hem. Vill du förlänga resan åker du till Iguassufallen idag. (F)

(F, L, M)=Frukost, Lunch, Middag ingår.

 

Fullständig resebeskrivning

Läs fullständig resebeskrivning här

 

Bildgalleri

Klicka på bilderna för bildspel

 

Resefakta och pris

Datum: 22 jul–2 aug 2017

Pris: Från Asunción 37 900 kr (1EUR=9,50SEK)
Flyg till Asunción tillkommer, från cirka 8 000 kr.

Enkelrumstillägg: på förfrågan

Antal deltagare: 7-9 personer. Chaco saknar infrastruktur för besökare, vilket gör att login sätter begränsningen för hur många vi kan vara på resan. Det blir en liten exklusiv grupp och det är förstås bara en fördel när vi ska spana vilt. 

 

I priset ingår:
• Helpension med dryck (även alkohol i måttliga mängder)
• Transporter i 4-hjulsdrivna jeepar
• Nationalparksavgifter
• Engelskspråkig expert på naturen i Paraguay
• Svensk färdledning

I priset ingår inte: flyg till Asuncion, dricks och egna utgifter
Visum behövs inte för EU-medborgare

 

Betalning

Anmälningsavgiften, 4000 kr betalas senast 10 dagar efter bokad resa och slutlikviden (resterande del av resan betalas senast 30 dagar före avresa.

 

För att delta på denna resa måste du vara medlem i Scandinavian Geographic Society – SGS.

SGS är en reseförening som är öppen för alla intresserade. Medlemskapet kostar 250 kr/år för huvudmedlem och 75 kr/år för familjemedlem. Här kan du läsa mer om SGS och hur du blir medlem i föreningen.

SGSlogo

 

 

Flyg

Eftersom det är en lite exklusiv grupp på bara är 9 deltagare, vilket är max vad infrastrukturen i de områden vi ska besöka kan ta emot, kommer vi att boka individuella flygbiljetter. Flygtiderna har ändrats sedan programmet kom ut. Därför måste man nu resa dagen innan ankomst till Asuncion, dvs avresa från Sverige senast den 28 okt, 9 nov, 10 feb eller 21 juli.
För varje avgång kommer vi ta fram förslag på tider och priser som passar dig. Vi bokar individuella biljetter och för att få bästa pris måste de betalas samtidigt som de bokas. Se därför över ditt avbeställningsskydd, då de billigaste biljetterna inte är av- eller ombokningsbara. Kontakta oss när du vill att vi bokar. Tidigast knappt 11 månader innan hemkomst kan vi göra bokningen. Du som redan meddelat att du vill att vi bokar flyget kommer vi att kontakta med förslag.
Du kan också välja att boka ditt eget flyg och ansluta i Asuncion. Boka då ett flyg som ankommer dag 1 och flyger från Asuncion dag 12 alternativ Buenos Aires dag 19 om du följer med på förlägningen. Bokar du eget flyg ingår inte transfer från/till flygplatsen, utan du tar dig själv till hotellet. Kontakta oss innan du bokar din egen flygbiljett, så att inga ändringar skett!

 

Logi och transporter

Logi
Vi bor på bästa möjliga logi. I Chaco bor vi på nationalparkens huvudkvarter vilka är enkla. I Laguna Capitán har vi flerbäddsförläggning med gemensamt badrum. I Enciso och San Rafael är det del i dubbelrum med gemensamt badrum. På resten av resan bor vi på hotell med privat badrum. För den som vill ha enkelrum finns det möjlighet att få det dessa nätter mot ett tillägg. Vi äter på restauranger utom i Chaco där sådana inte finns. Där lagas maten av våra medhjälpare.

Transporter
Till och från flygplatsen reser vi i minibuss, men på vår safari har vi 4-hjulsdrivna jeepar med luftkonditionering.

 

Färdledare

AndersHaglund

Anders Haglund är biolog och en av SGS mest rutinerade och uppskattade färdledare.

 

 

För ytterligare information kontakta Gränslösa Resor

Tel: 0151-20900, E-post: info@granslosaresor.se: Hemsida. www.granslosaresor.se

 

DELA DEN HÄR SIDAN MED ANDRA
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Leave a reply