Drömkryssning Seychellerna med Peter Hanneberg
Drömkryssning Seychellerna med Peter Hanneberg

Drömkryssning Seychellerna med Peter Hanneberg

Print Friendly, PDF & Email

 

Logga Upptäck DN

Lär känna paradiset Seychellerna med författaren, journalisten & DN-medarbetaren Peter Hanneberg som ciceron. Som Seychellernakännare har han guidat vår naturintresserade kungafamilj till öarna i programmet. Seychellerna är sinnebilden av paradiset! Kilometerlånga finkorniga korallstränder, ljumma passadvindar, enorma kokospalmer som speglar sig i det kristallklara vattnet och hela härligheten är omgivet av grönklädda berg. Under vår naturkryssning med ett litet trivsamt fartyg, kommer du nära både växter och djur. Vi kryssar vi från ö till ö och gör dagliga strandhugg för att upptäcka den unika naturen. Här kan vi njuta av fågellivet, studera jättesköldpaddor på land och havssköldpaddor i vattnet. Vi vandrar på de finkorniga korallstränderna, låter oss fascineras av jättelika dubbelkokosnötter i en urskog av palmer, och snorklar i havet för att uppleva den sagolika undervattensvärlden med spektakulära fiskar och koraller.

Vårt kryssningsfartyg tar endast 40 passagerare och loungen ombord påminner mer om en hemtrevlig salong, att jämföra med de opersonliga samlingssalar som är standard på de stora kryssnings¬fartygen. Här får vi ett personligt bemötande och de familjära middagarna intas med fördel på den härliga terrassen ute på däck. Detta är en särskilt minnesvärd njutning under den årstid som Gränslösa Resor och DN gör resan. Bäst är vädret när passadvinden vänder och havet är lugnt i mars–april. Seychellerna bjuder på ett behagligt klimat och havsbrisen gör att värmen aldrig upplevs som besvärande. Vattentemperaturer på i snitt +27–28 grader lockar till många härliga bad.

 

 

BOKA
DATUM: 28 mars-8 april 2018
PRIS: 49 900 FÖR DN-Prenumeranter
Har du ingen prenumeration på DN- klicka här! 
RESANS FYSISKA GRADERING: 1=ENKEL

 

Resans karaktär

En storslagen naturresa med vårt trevliga och bekväma ”small ship-fartyg”, M/Y Pegasus för bara 40 passagerare. Seychellernas öar bjuder på unik natur med mängder av endemiska arter. Vår svenska färdledare Peter Hanneberg, som även fick uppdraget av kungafamiljen att lägga upp och leda deras resa i Seychellerna, delar med sig av sina kunskaper om natur, kultur, historia och fotografering. Vi bor bekvämt i dubbelhytter på M/Y Pegasus och på ett trevligt hotell på Mahé. Helpension utom två luncher i land. 

 

Resans godbitar

 • Seychellernas unika natur med jättesköldpaddor, dubbelkokosnötter (världens största frö!) i världsarvet Vallée de Mai och mängder av fågel som noddytärnor, fétärnor och vitstjärtade tropikfåglar, fregattfåglar, sottärnor och med litet tur även rödstjärtade tropikfåglar, seychell-shamatrast och seychellbusksångare. Här finns också flera endemiska träd och blommor.
 • Fin snorkling på artrika korallrev (ingen erfarenhet av snorkling krävs) och några av världens vackraste stränder
 • Bekväm kryssning med fin service ombord med 18 mans besättning och god mat för bara 40 gäster
 • Strandhugg på inte mindre än 10 öar
 • Kunskapskryssning med svensk ciceron, Peter Hanneberg, som är en av Sveriges mest kunniga på Seychellernas natur. Han är också en erfaren fotograf som gärna delar med sig av sin kunskap. Det blir många fina fototillfällen!
 • Mjukstart med två nätter vid havet på huvudsön Mahé och en heldags naturutflykt på ön innan kryssningen börjar

Karta

Print

Sammanfattad resplan

Dag 1: Flyg från Arlanda till Mahé på Seychellerna via Addis Abeba.
Dag 2: Ankomst till Mahé på Seychellerna och övernattning på hotell
Dag 3: Utflykt på Mahé och övernattning på hotell
Dag 4: Fri förmiddag och avresa med M/Y Pegasus till St Anne Island
Dag 5: Kryssning St Anne Island – Curieuse
Dag 6: Kryssning Curieuse – Cousin Island – Anse Lazio
Dag 7: Kryssning Anse Lazio – Aride – St Pierre – Baie St Anne, Praslin
Dag 8: Kryssning Baie St Anne, Praslin – Felicite – La Digue
Dag 9: Kryssning La Digue – Moyenne Island
Dag 10: Kryssning Moyenne Island – Mahe, Inter Island Quay
Dag 11: Flyg till Stockholm via Addis Abeba
Dag 12: Hemkomst

 

Vi reserverar oss för ändringar i programmet på grund av väder, vind eller andra orsaker vi inte rår över. Det kan också vara öppettider, ceremonier eller annat som gör att innehållet i programmet kastas om.

 

 

Fullständig resebeskrivning

Läs fullständig resebeskrivning här

 

Bildgalleri

Klicka på bilderna för bildspel

 

Resefakta och pris

Datum: 28 mars–8 april 2018
Antal deltagare: minst 16 personer
Sista bokningsdag: efter den 15 oktober tas bokningar emot i mån av plats

 

Pris per person: 49 900 kr (För DN-prenumeranter)
Enkelhytt/Enkelrumstillägg: 15 000 kr

 

Extra utflykter (förbeställs senast 45 dagar innan avresa):

Dag 8, utflykt till Vallée de Mai på förmiddagen
Med buss åker vi till världsarvet Vallée de Mai som domineras palmskogen av den sällsynta dubbelkokosnöten Coco de Mer, världens största frö. Vi är i en urskog med inte mindre än sex endemiska palmer. Vi blir guidade och får veta mer om de många unika växterna och djuren som geckos och grodor. Här lever också den svara vasapapegojan som bara finns kring Vallée de Mai. Pris: 800 kr/person

 

Dag 9, utflykt på La Digue på förmiddagen
Efter frukost åker vi med buss till naturreservatet La Veuve. Här spanar vi efter en av världens mest sällsynta fåglar, den svarta parradisflugsnapparen som håller till i de stora takamakaträden. Vi fortsätter till Union Plantation med både kokosplantage och vaniljorkidéer. Här får vi se hur de utvinner kopra och kokosolja. På den kanske mest fotograferade stranden, l’Anse Source d’Argent, får vi lite förfriskningar och njuter av skönheten och de magnifika klippformationerna. Innan vi åter går ombord på vår båt M/Y Pegasus har vi lite egen tid i byn La Passe och möjlighet att köpa hem souvenirer, ta en kopp kaffe eller bara strosa runt och insupa atmosfären. Sen eftermiddag lättar vi ankar och stävar mot ön Moyenne.
Pris: 800 kr/person

 

I priset ingår:

 • Reguljärflyg med Ethiopian Airlines från Stockholm till Mahé via Addis Abeba t/r
 • Peter Hanneberg som svensk ciceron
 • Lokala engelskspråkiga guider
 • 18 mans besättning på 40 gäster som ser till att vi trivs ombord
 • Alla lokala transporter enligt program
 • 8 dagars naturkryssning med M/Y Pegasus i delad dubbelhytt
 • 3 dagar/2 nätter i delat dubbelrum på Hotell Coral Strand vid stranden på Mahé
 • Helpension utom 2 luncher
 • Kaffe, te, mineralvatten, snacks och frukt – fri tillgång dagtid
 • Alla inträden och utflykter enligt programmet
 • Lån av snorkel- och fiskeutrustning
 • Praktisk information inför resan och litteraturtips
 • Skatter och avgifter

 

I resans pris ingår inte: 2 luncher, dryck, dricks (cirka 100 EUR), extra utflykter, wifi ombord och egna utgifter.

 

Betalning av resa
Anmälningsavgift 10 000 kr/person betalas senast 10 dagar efter anmälan. Slutbetalningen ska vara Gränslösa Resor tillhanda senast den 17 januari 2018.

 

Avbeställningsskydd och avbokningskostnader
För att skydda dig mot höga avbokningskostnader vid en eventuell avbeställning rekommenderar vi att du ser över ditt avbeställningsskydd. Ofta ingår det i hemförsäkringen eller om du betalar med kort. Då regler och villkor varierar från bolag till bolag ber vi dig noggrant ta del av ditt försäkringsbolags villkor. 

 

Gränslösa Resors avbokningsvillkor
Vid avbokning innan den 17 januari går anmälningsavgiften förlorad. Vid avbeställning därefter har arrangören rätt att innehålla hela resans pris. I övrigt gäller Gränslösa Resors särskilda resevillkor och Allmänna resevillkor. I övrigt gäller Gränslösa Resors särskilda resevillkor och Allmänna resevillkor. Dessa återfinns här eller översändes på begäran.

 

Färdledare

PETER HANNEBERG är författare och en av landets mest erfarna miljö- och resejournalister, dessutom professionell fotograf. Han har varit chefredaktör för flera internationella miljömagasin och gett ut ett tiotal böcker i ämnen som ekoturism, orörda älvar, nationalparker, tropiska öar, FN:s världsarv. I mer än 100 länder på sju kontinenter, plus lika många hav och öar, har han studerat ekoturism, natur och kultur. Han skriver i Dagens Nyheter sedan 30 år liksom i andra viktiga dagstidningar och resemagasin. Han har en särskild fäbless för naturnära ekokryssningar med små fartyg och har t ex rest mycket med National Geographic både i polartrakterna och över stora delar av Atlanten, Indiska oceanen och Söderhavet. Peter arbetar nu på en stor bok om jordens mest spännande öar. I den har förstås Seychellerna en given plats. Cirkeln sluts, eftersom hans första bok var ”Seychellerna – fristad i oceanen” (Liber 1984), som idag kan hittas på antikvariat för ca 60–120 kronor. Som assisterande reseledare medföljer också Sandy Eime, som är mycket trevlig och vittberest med bred erfarenhet från olika researrangemang och ö-kryssningar. 

Peter Hanneberg leder resan (1)

 

Om Seychellerna

Republiken Seychellerna, i Indiska oceanen utanför Afrikas östkust, består av cirka 115 glest utspridda öar. Somliga är bara låga korallsamlingar med enstaka palmer, andra granitöar med höga, dimhöljda regnskogar. En gång i tiden var många övertygade om att detta var Edens lustgård. Ett tropiskt paradis bland palmer. Kärlekens öar tusentals mil från allting och dessutom hem för den unika Coco de Mer-palmen, vars enorma nöt liknar höftpartiet hos en kvinna och hanhängena liknar mannens organ. Seychellerna värnar om sin unika natur och det finns naturreservat både över och under havsytan. Här kan man besöka fågelreservat med tiotusentals orädda fåglar, vandra i bergsskogar och längs öde stränder, snorkla på fantastiska korallrev och klappa vilda jättesköldpaddor. Trots ögruppens popularitet råder ingen trängsel. Här valde prinsessan Madeleine att tillbringa sin smekmånad. Klimatet är behagligt med 29–30 grader och nästan lika varmt i vattnet, cirka 27 grader. Havet brukar vara lugnt i månadsskiftet mars/april, då det är mellan regn- och torrperiod. Regn kommer året om på Seychellerna, men oftast i form av kraftiga skurar och sedan klarnar det och är solsken. 

Sköldpadda 36 high corrected

 

Om kryssningsfartyget

Vårt kryssningsfartyg M/Y Pegasus
Ett bekvämt, familjärt fartyg som endast tar 40 passagerare och besättningen består av 18 personer. Du kommer att bli väl ompysslad ombord och får avnjuta härliga 3-rättersmåltider i fartygets inomhus och utomhus restaurang och även BBQ på stranden. Ombord finns också en hemtrevlig lounge med bar, bibliotek, soldäck samt ett mini spa där du kan få massage. Båtens utrymmen har luftkonditionering. Alla hytter är belägna ovan vattenlinjen och har fönster, privat WC, dusch, air-condition, radio, TV och interntelefon. Vissa har även kylskåp. Med gummibåtar tar vi oss snabbt i land för utflykter och snorkling. Det är lätt att ta sig i och ur och starka armar hjälper till om det behövs. 
Byggd/ombyggd: 1990/1997
Renoverad: 2014
Längd: 45 meter
Bredd: 11 meter
Besättning: 16–18 man
Kryssningsfart: 10 knop
Antal hytter: 21

 

Hytter 

Alla hytter har stora fönster, dusch och toalett, hårtork, klimatanläggning, radio, interntelefon och TV. Vissa har även kylskåp. Hytterna är 11–19 kvm och har dubbelsäng eller två separata bäddar. Eluttagen kräver ingen adapter och har 220V.

 

Preliminära flygtider

Ethiopian Airlines

28 mars Stockholm Arlanda–Addis Abeba 21.50-06.20* ET715, flygtid: 9 tim 30 min
29 mars Addis Abeba–Mahé Seychellerna 09.30–14.20 ET879, flygtid: 3 tim 50 min
7 april Mahé Seychellerna–Addis Abeba 18.00–20.30 ET878, flygtid: 3 tim 30 min
7 april Addis Abeba–Stockholm Arlanda 23.50–06.40* ET714, flygtid: 9 tim 50 min

ET = Ethiopian Airines
* = Ankomst dagen efter avresa

 

För ytterligare information kontakta Gränslösa Resor
Tel: 0151-20900, E-post: info@granslosaresor.se: Hemsida. www.granslosaresor.se

 

DELA DEN HÄR SIDAN MED ANDRA
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Leave a reply