Nepal med vandring
Nepal med vandring

Nepal med vandring

Print Friendly

Följ med på en tjejresa där vi vandrar och dessutom får en inblick i hur nepalesiska kvinnor lever! De första dagarna upptäcker vi Nepal tillsammans med vår svenska färdledare Jenny Adhikari och sedan väntar en vacker vandring i Annapurnamassivet. Vi gör en av Nepals vackraste vandringar med storslagna vyer över Himalayas bergstoppar och glaciärer. Terrängen är kuperad, men vi har gott om tid att tillryggalägga dagsetapperna. För visst vill man ha tid att njuta av utsikten, rhododendronskogen, fotografera, dricka en kopp te och utbyta ett par ord med bybor vi råkar! Det går mycket upp och ner, ofta i trappor som anlagts för att göra det lättare att gå. Vi vandrar 4-6 tim/dag på bergsfolkens egna stigar. Högsta punkten under vår vandring är Poon Hill, beläget 3 210 meter över havet. Under vandringen bor vi i mycket enkla rum på gästhus som byborna erbjuder och måltiderna äter vi hos bybor som öppnat servering. Våra nepalesiska guider och bärare är vår dörröppnare in i den nepalesiska kulturen. De tar väl hand om oss och vårt gemensamma språk är engelska. (Färdledaren Jenny Adhikari reser med dem som valt rundresan). Vi har alla vår egen bärare, en ung kvinna som studerar till vandringsguide och som gör sin praktik genom att följa med som bärare. När du vandrar med oss bidrar du till att ge nepalesiska kvinnor och flickor arbetstillfälle och utbildning. (Den som vill kan välja en rundresa istället).

 

”Kvinnoresan till Nepal gav en utmärkt kombination av samhällsinformation och natur- och kulturupplevelser i sällskap av andra kvinnor. Vår färdledare var helt fantastisk!” Annki Beckman.

INTRESSEANMÄLAN 2018BOKA
DATUM: 16 november – 2 december 2017
och preliminärt datum 16 november – 2 december 2018
PRIS 2017: 29 900 kr
RESANS FYSISKA GRADERING (1=ENKEL, 5=SVÅR)

Resans karaktär

På vandringen är bergsvyerna är hisnande! Stigen går genom rhododendronskog, upp på bergskammar och via byar med olika folkgrupper. Det går mycket upp och ner, ofta i trappor som anlagts för att göra det lättare att gå. Vi vandrar 4-6 tim/dag på bergsfolkens egna stigar, de enda transportleder som finns i bergen. Högsta punkten är 3 210 meter över havet. Under vandringen bor vi i mycket enkla rum på gästhus som byborna erbjuder. Gemensam dusch (varm om det är soligt och du inte kommer fram för sent!) och toalett. Måltiderna äter vi också hos bybor som öppnat servering. Våra nepalesiska guider och bärare är vår dörröppnare in i den nepalesiska kulturen. De tar väl hand om oss och vårt gemensamma språk är engelska. (Färdledaren Jenny Adhikari reser med dem som valt rundresan). Vi har alla vår egen bärare, en ung kvinna som studerar till vandringsguide och som gör sin praktik genom att följa med som bärare. När du vandrar med Gränslösa Resor bidrar du till att ge nepalesiska kvinnor och flickor arbetstillfälle och utbildning.

 

Resans godbitar

 • 7 dagars vandring i det vackra Annapurnamassivet med toppar på över 7 000 meter i blickfånget
 • Vi vandrar på uråldriga stigar mellan byar
 • Möte med nepaleser – utbildade storstadskvinnor och unga tjejer med olika bakgrund
 • Inblick i hinduismen
 • Intressanta dagar med svensk färdledare innehållande sevärdheter och spännande möten
 • Genom din vandring bidrar du till ekonomin och utbildning i byarna

Karta

 

Sammanfattad resplan

 • Dag 1: Flyg till Kathmandu (måltider ombord på planet)
 • Dag 2: Ankomst till Kathmandu (L,M)
 • Dag 3: Vi utforskar Kathmandu (F,L,M)
 • Dag 4: Vi utforskar Patan (F,L,M)
 • Dag 5: Buss från Kathmandu till Bandipur (F,L,M)
 • Dag 6: Buss från Bandipur till Pokhara (F,L,M)
 • Dag 7-13: Vandring enligt program (F,L,M dag 6-11 och F,L dag 12)
 • Dag 14: Transfer till flygplatsen och flyg till Kathmandu. (F, M)
 • Dag 15: Vi utforskar Bhaktapur (F,L,M)
 • Dag 16: Flyg Kathmandu-Istanbul, övernattning (F samt måltider ombord på flyget)
 • Dag 17: Hemresa från Istanbul

(F, L, M)=Frukost, Lunch, Middag ingår.

Fullständig resebeskrivning

Läs fullständig resebeskrivning här

 

Bildgalleri

Klicka på bilderna för bildspel

 

 

Resefakta och pris

Datum: 16 november – 2 december 2017 och preliminärt datum 16 november – 2 december 2018

Pris från Stockholm 2017: 29 900 kr

Enkelrumstillägg: 1 200 kr (under vandringen kan ej enkelrum erbjudas)

Antal deltagare: 10-15 kvinnor

 

I priset ingår:

 • flyg från Stockholm med möjlighet att flyga från flera orter i Sverige samt från Köpenhamn (kontakta oss om dina önskemål)

 • inrikesflyg Pokhara-Kathmandu

 • svensk färdledare (utom under vandringen då vi har engelskspråkiga, nepalesiska guider)

 • bärare under vandringen

 • vandringstillstånd (TIMS)

 • helpension alla dagar utom där annat anges

 • alla lokala transporter

 • del i dubbelrum på turistklasshotell i Kathmandu, Bandipur och Pokhara under vandringen enklare gästhus.

 • entréer

 • flygskatt

   

   

I priset ingår ej: Visum till Nepal som vi får vid inresan i landet (f. n. USD 30), två måltider, måltidsdryck, egna utflykter, dricks (ca 40 USD), reseförsäkring och privata utgifter.

 

Logi & transport:

Del i dubbelrum på turistklasshotell med privat badrum i Kathmandu, gemensamt badrum i Pokhara. Under vandringen mycket enkla dubbelrum på gästhus med gemensamt dass. Ibland finns dusch. Sovsäck, ryggsäck och vandringsstav finns att hyra. Vi färdas med flyg, i egen buss samt till fots.

 

Vandring:

4–6 timmar/dag i 7 dagar på väl trampade stigar, ofta trappor, ibland brant uppför och nedför. Maxhöjden är 3 210 meter över havet. Du har din egen bärare och bär bara vad du själv behöver under dagen. Var och en går i sin egen takt.

 

Hur tränad behöver jag vara?

Du bör kunna gå 6 timmar på en dag och inte ha problem att gå i trappor. I Himalaya är det aldrig platt. Vi vandrar vi 4-6 timmar/dag. Var och en går i sin takt och du bär bara vad du själv behöver under dagen; kamera, vatten och förstärkningsplagg. Resten tar bärarna. Vi rör oss på under 3 000 meters höjd och undviker på så sätt risken för höjdsjuka.

 

Vår samarbetspartner:

I Annapurnaområdet är det av tradition människor som bär. Turismen är en viktig inkomstkälla i Nepal. Genom att anställa bärare skapar vi arbetstillfällen. Vår nepalesiska samarbetspartner driver ett trekkingföretag, men också en utbildning för flickor och kvinnor. De är tre systrar som engagerat sig i turism och att stärka nepalesiska kvinnors status. De flickor som erbjuds skolgång här ingår i projektet Child Labour Rescue. De har hämtats från gästhus längs vandringslederna där de har arbetat mot mat och husrum utan att få gå i skolan. De driver också en guideskola för unga kvinnor. Våra bärare går den utbildningen och vandringen är en del av deras praktik. Därför har alla varsin bärare. Tjejerna får även lön under dessa dagar.

 

Färdledare och reseblogg

Bhutan och Nepal

Jenny Adhikari har läst statsvetenskap och socialantropologi. Hon talar nepali och är bosatt i Nepal till och från. Jenny har lett flera resor i Nepal och Bhutan och är en av våra mycket uppskattade färdledare. Under vandringsdagarna ledsagas vi av kunniga, engelsktalande, nepalesiska lokalguider.

 

Läs mer om Jenny

Ta del av Jennys reseblogg om Himalaya

 

 

Preliminära flygtider från Stockholm

Flyg från andra orter på förfrågan

16/11
17.35 Avresa från Stockholm/Arlanda TK1796
23.05 Ankomst till Istanbul

17/11
01.55 Avresa från Istanbul TK726
11.35 Ankomst till Kathmandu

1/12 
12.55 Avresa från Kathmandu TK727
18.50 Ankomst till Istanbul

2/12
08.50 Avresa från Istanbul TK1793
10.40 Ankomst till Stockholm/Arlanda

 

För ytterligare information kontakta Gränslösa Resor

Tel: 0151-20900, E-post: info@granslosaresor.se: Hemsida. www.granslosaresor.se

 

DELA DEN HÄR SIDAN MED ANDRA
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Leave a reply