Bali, Giliöarna, Komodo nationalpark – Kultur, korallrev och komodoödlor
Bali, Giliöarna, Komodo nationalpark – Kultur, korallrev och komodoödlor

Bali, Giliöarna, Komodo nationalpark – Kultur, korallrev och komodoödlor

Print Friendly, PDF & Email

Kliv in i en annan värld. Låt dig omfamnas av djungel, risfält, paradisstränder och upplev det spännande djurlivet och den levande kulturen. Vår resa går till Bali, för många sinnebilden av en tropisk semesterresa, men som vanligt tar vi dig med bortom turiststråken. Med båt reser vi ut i Indonesiens vackra skärgård, till några av de öar som ligger som ett pärlband öster om Bali. Runt Giliöarna finns levande korallrev som bjuder på en sprakande färgprakt och på ön Komodo får vi möta Komodovaraner, de dinosaurielika jätteödlorna, som bara lever här. Välkommen med på en mångfacetterad resa med unika kultur- och naturupplevelser!

 

BOKA
Datum: 18–28 oktober 2018
Pris från Stockholm: 34 900 kr
RESANS FYSISKA GRADERING (1=ENKEL, 5=SVÅR)

 

 

Karta

Distance:

 

Sammanfattad resplan

  • 18/10 Dag 1 Buss till Arlanda och flyg till Bali (måltider ombord på flyget)
  • 19/10 Dag 2 Ankomst Bali och buss till Ubud, Balis kulturella centrum (måltider ombord på flyget samt middag)
  • 20/10 Dag 3 Utflykt till regnskog, byar och risterrasser (F, L, M) 
  • 21/10 Dag 4 Apor, tempel och marknader – god mat och kultur (F, L, M)
  • 22/10 Dag 5 Med båt till ön Gili Trawangan (F, L)
  • 23/10 Dag 6 Hur räddar man korallrev? På upptäcktsfärd till byn (F)
  • 24/10 Dag 7 Med båt och buss åter till Bali (F, lätt lunch, M)
  • 25/10 Dag 8 Flyg till ön Flores och båt till Komodo nationalpark (F, L, M)
  • 26/10 Dag 9 Besök i grotta innan vi flyger tillbaka till Bali (F, L, M)
  • 27/10 Dag 10 Sista dagen i tropikerna. (F, M och måltid på flyget)
  • 28/10 Dag 11 Nattflyg hem (Måltid på flyget)

Teckenförklaring: F = Frukost ingår, L = Lunch ingår, M = Middag ingår

 

Fullständig resebeskrivning

Läs fullständig resebeskrivning här

 

Bildgalleri

Klicka på bilderna för bildspel

Resefakta och pris

Datum: 18–28 oktober 2018
Pris: 34 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 200 kr
Matlagningskurs: ca 500 kr
Antal deltagare: 15–18 personer

 

I priset ingår:

  • Buss från Sörmland till Arlanda tur och retur (Katrineholm, Vingåker, Flen, Malmköping, Nyköping och Oxelösund)
  • Reguljärflyg till Bali
  • Inrikesflyg Bali–Flores tur och retur
  • Alla transporter, entréer, nationalparksavgifter enligt programmet
  • Logi med del i dubbelrum på 3 och 4-stjärniga hotell
  • Helpension utom 3 dagar (dag 5, 6 och 10)
  • Måltidsdryck
  • Svensk färdledare
  • Lokala, engelskspråkiga guider och naturguider
  • Utflykter och besök enligt programmet
  • Dricks
  • Praktisk information inför resan med tips på utrustning, litteratur med mera

 

Färdledare

Ellen Schagerstrom

Ellen Schagerström är marinbiolog med en fil dr i växtekologi och arbetar som forskare på Stockholms universitets Östersjöcentrum. Specialintresset är marina makroalger, men landlevande växter och djur kommer inte långt efter. Ellen har lett resor i Alaska, Provence och Madagaskar och rest i stora delar av världen. Främsta intressena är dykning, natur, trädgård och matlagning. Hon har ett förflutet som lärare och undervisar fortfarande på universitetet, för det roliga med kunskap är att få dela med sig!

 

Preliminära flygtider

Flygbolag Emirates (EK) och Garuda Indonesia (GA)
Preliminära flygtider från Stockholm (andra orter på förfrågan)
Alla tider är lokala tider. Dubai ligger 2 timmar före oss sommartid och till Bali 6 timmar. Natten mellan den 27 och 28 oktober ställer vi om till vintertid

18 okt Arlanda–Dubai 1505–2320 EK158
19 okt Dubai–Bali 0125–1435 EK360
25 okt Bali–Flores 0730–0905 GA2026
26 okt Flores–Bali 1600–1740 GA7027
28 okt Bali–Dubai 0005–0500 EK399
28 okt Dubai–Arlanda 0810–1155 EK157

 

För ytterligare information kontakta Gränslösa Resor

Tel: 0151-20900, E-post: info@granslosaresor.se

DELA DEN HÄR SIDAN MED ANDRA
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Leave a reply